Zorg voor zuid
Zorg voor zuid

De situatie in de huisartsenpraktijk is onhoudbaar: wij moeten nu met elkaar aan de slag. Donderdag 13 juni vond een eerste dialoogsessie plaats over chronische zorg vanuit de huisartsenpraktijk. Een deelnemer zei: “Deze sessie raakte mij, omdat de pijnpunten en de complexiteit openlijk besproken werden.”

Impressie eerdere bijeenkomst Chronische zorg vanuit de huisartsenpraktijk.

Veel patiënten met chronische aandoeningen ontvangen geprotocolleerde ketenzorg vanuit verschillende zorgverleners in de huisartsenpraktijk. Door de toename van patiënten met meerdere chronische aandoeningen en de toenemende arbeidstekorten neemt de druk op de huisartsenpraktijken toe. Om goede zorg te kunnen blijven bieden in een veranderende realiteit is het nu nodig om na te denken over een andere aanpak en dit te organiseren.

Alle kennis en expertise uit deze dialoogsessie en andere bijeenkomsten vormen belangrijke input voor de ontwikkeling van een programmaplan Proactieve chronische zorg. Naar verwachting is dat plan in de herfst van dit jaar klaar. Ook jij kunt daarin meedenken in online feedbackloops.

Veranderverhaal Proactieve chronische zorg

Meld je nu aan voor de eerste feedbackloop

Tijdens de feedbackloops kun je jouw stem laten horen. Je kunt meedenken over hoe de chronische zorg anders georganiseerd moet worden. Ook informeren wij jullie over de voortgang.

De feedbackloops vinden elke vier weken online plaats tot het einde van 2024. De eerste is donderdag 25 juli van 17.00 – 17:30 uur. Stuur een e-mail naar pcz@amsterdamsehuisartsen.nl als je de Teams-link voor de reeks wilt ontvangen. Je aanvraag is geheel vrijblijvend. Voordeel is dat de Teams-link wel in je agenda staat en je altijd nog kunt besluiten al dan niet deel te nemen.

5 september: de volgende dialoogsessie

Zorg dat je erbij bent! Donderdag 5 september vindt een volgende dialoogsessie plaats. Het ontwikkelteam programma Proactieve chronische zorg deelt de agenda deze zomer. Inschrijven kan via deze link; er is plaats voor 50 deelnemers.

Met vragen kun je terecht bij ontwikkelteam programma Proactieve chronische zorg via Ilse Groen: igroen@amsterdamsehuisartsen.nl.