Zorg voor zuid
Zorg voor zuid

Beste zorgprofessional,

Er is goed nieuws. Voor FreeStyle Libre 2 gebruikers is er vanaf nu weer een reader beschikbaar. De kleine groep voor wie de FreeStyle LibreLink app1 niet de optimale oplossing is, heeft hiermee weer een alternatief. De afgelopen tijd is de FreeStyle Libre 2 reader niet leverbaar geweest en in die tijd hebben wij als alternatief de A5X van NUU Mobile verstrekt.

Abbott zal een reader beschikbaar stellen aan de volgende personen:

  • Mensen met diabetes die vanaf nu starten met het FreeStyle Libre 2 systeem en in aanmerking komen voor vergoeding – maar niet de beschikking hebben over een geschikte smartphone om de FreeStyle LibreLink app te gebruiken. Distributie van de reader loopt via de voor u bekende distributeurs Mediq2 en Onemed3.
  • Mensen met diabetes die een A5X toestel van NUU Mobile als alternatief voor de reader hebben ontvangen, maar moeite hebben met het gebruik van dit apparaat. Zij kunnen rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van Abbott. Dit kan op werkdagen van 08:00 – 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 – 17:00 uur, via telefoonnummer 0800-022 88 28.

Blijft Abbott de A5X ter beschikking stellen?

Abbott stopt per direct met het uitleveren van de A5X. Mensen die de A5X probleemloos gebruiken kunnen dit gewoon blijven doen. De bijbehorende FreeStyle LibreLink Special Edition app wordt tot eind 2024 ondersteund.

Meer informatie en het aanvragen van een ondersteuningsbezoek

Voor meer informatie en het aanvragen van een ondersteuningsbezoek door een regiomanager, kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Abbott. Denk hierbij aan support bij het opstarten van een nieuwe FreeStyle Libre 2 gebruiker, het zelf proberen van een sensor of het gebruik van ons uitleesprogramma.

 

Met vriendelijke groet,

Wouter Meijer,
National Sales Manager Abbott’s Diabetes Care Division