Organisatie
De zorggroep “Zorg voor Zuid” is een coöperatie van huisartspraktijken die hun krachten gebundeld hebben en werken aan toekomstbestendige huisartsenzorg. Zorg voor Zuid is ván en vóór de aangesloten huisartsen, zodat zij de best mogelijke huisartsenzorg kunnen leveren. Een professioneel bureau ondersteunt de praktijken in hun dagelijkse praktijkvoering.
-
Bestuur
Het bestuur van Zorg voor Zuid houdt zich namens de leden bezig met de strategische koers. Het bestuur bestaat uit twee huisarts-bestuurders en een directeur-bestuurder die leidinggeeft aan het bureau van Zorg voor Zuid. Het bureau vertaalt de strategie naar ondersteuning in de dagelijkse praktijk.
-
Raad van Commissarissen
De (nog aan te stellen) Raad van Commissarissen houdt toezicht op het bestuur en op de resultaten en bedrijfsprocessen van Zorg voor Zuid. De Raad van Commissarissen (RvC) adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd. Bestuur en Raad van Commissarissen nemen de Governancecode Zorg in acht. De Raad van Commissarissen fungeert als werkgever voor de directeur-bestuurder. Totdat er een functionerende RvC is, fungeert de Algemene Ledenvergadering als Raad van Commissarissen.
-
Algemene Ledenvergadering
Het hoogste orgaan in de coöperatie is de Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV komt minimaal twee per jaar bij elkaar. In de praktijk is dit tien keer per jaar. De leden zijn actief en betrokken en worden in maandelijkse vergaderingen op de hoogte gebracht van relevante ontwikkelingen. Veel leden hebben een aandachtsgebied waarvoor zij portefeuillehouder zijn en zij kunnen namens het bestuur de zorggroep vertegenwoordigen.
-
Amsterdam-breed
Zorg voor Zuid maakt onderdeel uit van (het bestuur van) de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa). De AHa is een samenwerkingsverband van alle zorggroepen en daarmee van bijna alle huisartsen in Amsterdam. De AHa richt zich op het versterken van de samenwerking tussen huisartsen en stedelijke partijen.
-
Leden
Bij Zorg voor Zuid zijn 38 huisartsenpraktijken in Amsterdam Zuid aangesloten. Deze praktijken voeren de zorgprogramma’s uit voor patiënten met diabetes, hart- en vaatziekten en/of chronische luchtwegaandoeningen. De praktijken hebben hiervoor een of meerdere praktijkondersteuners in dienst. Voor de uitvoering van deze zorgprogramma’s wordt samengewerkt met onze ketenpartners, o.a. diëtisten en optometristen.
Een groot deel van de praktijken (25) werkt ook met een programma voor kwetsbare ouderen en hebben een praktijkondersteuner ouderenzorg in dienst. In de zorg voor ouderen werken de praktijken o.a. samen met een Specialist Ouderengeneeskunde. Het programma voor kwetsbare ouderen is onderdeel van Beter Oud in Amsterdam (BOA), een samenwerkingsproject van de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) en Zilveren Kruis.
Bureau
Ronald Sietsma
Directeur-bestuurder
ContactDanielle van den Eeckhout
Secretaresse
ContactDanielle van Saase
Financieel medewerker
ContactFleur Heijerman
Programmamanager Astma/COPD
ContactSimone Dortmans
Programmamanager DM2/CVRM
ContactHilda Brouwer
Programmamanager Ouderenzorg | Wijkgericht samenwerken
ContactJacqueline Keijser
Programmamanager Ouderenzorg (vervanger van Hilda Brouwer)
ContactOlivier Goede
Programmamanager Wijkgroepen
ContactKaderartsen / experts
Prof. Dr. Petra Elders
Huisarts & Diabetesexpert | Amsterdam UMC
ContactDavid Koetsier
Kaderarts Hart- en Vaatziekten | Jonker & Koetsier Huisartsenpraktijk
ContactRenee van IJzerloo
Kaderarts Astma/COPD i.o. | Huisartsenpraktijk Zwaansvliet
ContactMaartje de Wolf
Kaderarts Ouderenzorg i.o. | MC Roelof Hart
ContactAnat Fuldauer
Functionaris Gegevensbescherming | Sigra
ContactEliza Rikkelman
ICT deskundige & Privacy officer | Manus Services
Contact