Zorg voor zuid
Zorg voor zuid

In het Amstel Boathouse aan de Amsteldijk hebben wij op 31 maart 2023 afscheid genomen van de medeoprichter van onze zorggroep, Bernard Prins. Bernard mocht zelf zijn afscheid aftrappen met het inleiden van het thema van de dag: Waar staat de huisarts over 10 jaar? Welke plek heb je in het zorgstelsel? En hoe organiseer je dat?
Na de het introduceren van de sprekers van de dag; Femmy Muller (Zilveren Kruis), Lennart Rijkers (LHV) en Rob Dijkstra (Huisartsenopleiding Amsterdam UMC) nam Bernard ons mee in de historie van zijn eigen loopbaan, maar ook in het ontstaan van de zorggroep.

Als afsluiting van het symposium werd Bernard naar voren geroepen om de nieuw in het leven geroepen Bernard Prins Penning te morgen ontvangen van de zorggroep. Oud-manager van Zorg voor Zuid Wim van der Pas kreeg deze onderscheiding ook voor zijn jarenlange inzet voor de zorggroep. Om de feestvreugde compleet te maken kwam als grote verrassing de locoburgemeester van Amsterdam, Marjolein Moorman, om Bernard de Andreaspenning te overhandigen voor wat hij heeft betekend voor de zorg in de stad.

Lees hier het hele verslag van het symposium!

Symposium Bernard Prins